Ustanovitelj

Matej Štefančič, Efos d.o.o.

Efos je visokotehnološko podjetje z Razdrtega, ki se je skoraj po vsem svetu uveljavilo s platformo za spremljanje in napovedovanje škodljivcev Trapview. Tržijo programsko in strojno opremo kot storitev oziroma orodje za lažje odločanje o zatiranju škodljivcev, preden naredijo škodo. Imajo največjo bazo podatkov o skoraj 40 različnih vrstah škodljivcev in algoritmov na svetu, tako da lahko napovejo gibanje škodljivcev za 14 dni vnaprej, pridelovalcu pa pomagajo optimizirati škropljenje.

Matej Stefančič: je ustanovitelj in direktor visokotehnološkega podjetja Efos z Razdrtega. Vodi več kot 30-člansko ekipo, ki je doslej razvijala platformo za spremljanje in napovedovanje škodljivcev Trapview, zdaj pa se posvečajo zlasti komercializaciji in širjenju na nove trge.

11:10 – 12:00 Okrogla miza: Financiranje in razvoj zagonskih podjetij in projektov v kmetijstvu

Za razvoj, financiranje in trženje kmetijstva so potrebne finančne storitve, ki lahko podpirajo manjše in večje kmetijske naložbe ter kmetijsko infrastrukturo, ki zahteva dolgoročno financiranje in tehnološki napredek. Pomemben izziv je tudi reševanje sistemskih tveganj z različnimi mehanizmi za obvladovanje tveganj. Na okrogli mizi se bomo z gosti pogovarjali, kje v kmetijstvu so priložnosti za tehnološki in digitalni razvoj in kako do virov financiranja ter ustrezne svetovalne podpore.